VDL Stokvis Parking Systems wint openbare aanbesteding in Rotterdam

VDL Stokvis Parking Systems heeft in Rotterdam de openbare Europese aanbesteding gewonnen voor het leveren, installeren en onderhouden van een volautomatische parkeergarage aan het Insulindeplein. De garage zal in mei 2010 worden opgeleverd. Met deze opdracht is een bedrag van circa 3 miljoen euro gemoeid.


Volautomatische parkeergarage

De garage is een 3-laagse ondergrondse toepassing van het type lift-shuttle, met een capaciteit van 141 parkeerplaatsen. Twee liften en drie onafhankelijke transportsystemen zullen zorgen voor het stallen van de auto’s die tot een hoogte van 1,90 meter geaccepteerd worden. De ondergrondse bak waarin het parkeersysteem zal worden geplaatst, is inmiddels gerealiseerd door bouwkundig aannemer Ballast Nedam. Er wordt nu volop gewerkt aan de definitieve tekeningen en de productie van het geheel. Gemeente Rotterdam beschouwt deze garage als een pilotproject, zodat bij gebleken succes, meerdere volautomatische parkeergarages kunnen volgen. 

Staalconstructie
Naast het parkeersysteem omvat de levering van VDL Stokvis Parking Systems ook de inwendige staalconstructie en de staalplaat betonvloeren waarop de auto’s worden gestald. Deze componenten zullen worden gefabriceerd bij VDL Technics; het resultaat van goede samenwerking binnen de VDL Groep. 

Parkeergarage Insulindeplein in Rotterdam
Artist impression van deparkeergarage aan het Insulindeplein in Rotterdam.


Auteur: Chantal Abels | Communications | +31 (0)40-2925000 | Publicatiedatum: 29-6-2009
Naar het nieuwsarchief
VDL Stokvis Parking Systems
VDL Stokvis Parking Systems