Uitbreiding directieteam VDL Groep

Industrieel familiebedrijf VDL Groep te Eindhoven is volop in ontwikkeling. Met het oog op de toekomst is uitbreiding van het directieteam nodig om de groei van de groep te continueren. Daartoe is per 16 september jongstleden Jan Karssen toegetreden tot de hoofddirectie van VDL Groep. Tevens wordt het directieteam per 1 oktober aanstaande verder versterkt met twee nieuwe adjunct-directeuren: Jennifer van der Leegte en Bas van der Leegte.

Jan Karssen
Jan Karssen (62 jaar) maakt sinds 2001 als adjunct-directeur deel uit van het directieteam van VDL Groep en zal nu als hoofddirectielid verantwoordelijk worden voor financiële zaken. Jan is sinds 1999 werkzaam bij VDL. Hij is begonnen als adjunct-directeur van VDL Nederland en werd later directeur VDL Nederland. Hij zal dit blijven combineren met zijn nieuwe functie, wat inhoudt dat hij ook verantwoordelijk blijft voor ICT, sociale zaken, milieu & veiligheid, verzekeringen en communicatie.

Jennifer van der Leegte
Jennifer van der Leegte (33 jaar), dochter van president-directeur Wim van der Leegte, is sinds 1999 werkzaam bij VDL. Zij is begonnen als directeur van VDL Lasindustrie te Eindhoven en is sinds 2008 lid van de Raad van Commissarissen. Op 1 oktober aanstaande zal zij terugtreden als commissaris en dan per direct haar nieuwe functie als adjunct-directeur VDL Groep gaan bekleden. In deze nieuwe functie zal zij, naast de supervisie over een aantal VDL-bedrijven, zich bezighouden met financiële zaken en daarmee Jan Karssen ondersteunen.

Bas van der Leegte
Bas van der Leegte (38 jaar) wordt eveneens adjunct-directeur van VDL Groep. Bas is een neef van Wim van der Leegte en sinds 1997 werkzaam bij VDL. Hij is begonnen als verkoper bij VDL TIM Hapert en werd in 2003 directeur van VDL Lasindustrie. Als adjunct-directeur VDL Groep wordt hij supervisor van VDL Lasindustrie en de VDL-kunststofbedrijven. Tevens wordt hij actief in de internationale verkoop.

Familiebedrijf
VDL Groep is een familiebedrijf dat is opgericht in 1953 door Pieter van der Leegte senior, de vader van Wim van der Leegte. Naast dochter Jennifer zitten ook de andere twee kinderen van Wim van der Leegte, Pieter (43 jaar) en Willem (31 jaar), in de adjunct-directie van VDL Groep. Samen vormen zij de familiedirectie binnen de adjunct-directie.

Directieteam VDL Groep
Het directieteam van VDL Groep bestaat per 1 oktober uit 15 personen. Naast president-directeur Wim van der Leegte bestaat de hoofddirectie uit vijf personen, te weten: Wim Maathuis, Jan Mooren, Theo Toussaint, Rini Vermeulen en Jan Karssen. Dit team wordt ondersteund door de volgende negen adjunct-directeuren: Wim van Bakel, Simon Bambach, Joost Govaarts, Rémi Henkemans, Henri Koolen, Pieter van der Leegte, Willem van der Leegte, Jennifer van der Leegte en Bas van der Leegte.

        
 Jan Karssen                            Jennifer van der Leegte         Bas van der LeegteAuteur: Afdeling Communicatie | Communications | +31 (0)40-2925000 | Publicatiedatum: 24-9-2013
Naar het nieuwsarchief
Uitbreiding directieteam VDL Groep
Uitbreiding directieteam VDL Groep