Opening nieuw pand VDL ETG Singapore

Na een bouwperiode van anderhalf jaar werd op vrijdag 15 november jongstleden het nieuwe pand van VDL Enabling Technologies Group in Singapore officieel geopend. Samen met onder andere twee plaatselijke ministers en de Nederlandse ambassadeur in Singapore opende Wim van der Leegte, president-directeur VDL Groep, de hightech fabriek. Vanwege de enorme groei die het bedrijf in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en de verwachte groei in de toekomst, was uitbreiding noodzakelijk. VDL ETG Singapore beslaat nu een totale bedrijfsoppervlakte van 27.400 m².

In 2012 werd gestart met de bouw van de nieuwe fabriek van 20.000 m² op het braakliggende terrein achter de bestaande fabriek. Het nieuwe pand, dat in drie lagen is gebouwd, omvat productieruimten, assemblageruimten, cleanrooms, magazijnen en kantoren. De oorspronkelijke fabriek (7.400 m²) is verbonden met de nieuwe fabriek en zal in 2014 worden gerenoveerd. Vandaag brengt de burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel, een bezoek aan VDL ETG Singapore in het kader van zijn reis naar Azië om Brainport Regio Eindhoven onder de aandacht te brengen bij het bedrijfsleven en de kennisinstellingen.

VDL ETG Singapore
VDL ETG Singapore is een van de zeven vestigingen van VDL Enabling Technologies Group en werd in 1970 opgericht als onderdeel van de Philips Machinefabrieken, later Philips ETG. In 2006 is Philips ETG overgenomen door VDL Groep en is verdergegaan onder de naam VDL ETG. Bij de vestiging in Singapore werken nu 275 mensen en in 2013 zal er een omzet worden gerealiseerd van circa 80 miljoen euro. VDL ETG maakt complexe mechatronische systemen en modules voor klanten in de hightech equipment industrie. De vestiging in Singapore richt zich met name op de fabricage van vacuümkamers en de assemblage en het testen van systemen en modules voor klanten in de semiconductor en LED industrie. Verder zijn per 1 augustus jongstleden de onderdelenfabricage activiteiten van ASMI in Singapore door VDL overgenomen, alsmede een gedeelte van de assemblage activiteiten. Het bedrijf telt ongeveer 75 medewerkers. Als gevolg van deze overname is het totale technologie aanbod vanuit VDL ETG Singapore verder toegenomen, met name op het gebied van het ontwerpen en maken van complexe, nauwkeurige frames.

  

Openingshandeling
Op de foto van links naar rechts: Wu Yong Lin, Directeur VDL ETG Singapore, Heng Chee How, Senior Minister of State (Executive Secretary UWEEI), Simon Bambach, CEO VDL ETG, Jacques Werner, Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden, Khaw Boon Wan, Minister voor Nationale Ontwikkeling, Wim van der Leegte, President-directeur VDL Groep, Rini Vermeulen, Directeur VDL Groep, Willem van der Leegte, Adjunct-directeur VDL Groep, Hawazi Daipi, Senior Parliamentary Secretary (Ministeries van MOE & MOM).

 

 

Auteur: Afdeling Communicatie | Communications | +31 (0)40-2925000 | Publicatiedatum: 18-11-2013
Naar het nieuwsarchief
VDL ETG Singapore
VDL ETG Singapore