VIP Experience 2009 succesvol verlopen

Op 18 september 2009 jongstleden heeft VDL Industrial Products voor de eerste keer een huisbeurs georganiseerd: VIP Experience 2009. VDL Industrial Products is actief op het gebied van verkoop en service van componenten voor afzuiginstallaties en stortgoedbehandeling. De productieruimte van VDL Industrial Products was omgetoverd tot een waar beursterrein. Vanaf 10.00 uur waren de deuren geopend voor geïnteresseerden.


Op de diverse stands van VDL Industrial Products en hun partners was het gehele productengamma te zien. Ook de VDL Groep was vertegenwoordigd. Diverse VDL-bedrijven hadden hun producten tentoongesteld.

Doorlopend werden er presentaties gegeven door de partners van VDL Industrial Products. De onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de presentaties waren onder andere statische elektriciteit, brandbeveiliging van filterinstallaties en brand en explosies van stof. 

Op het buitenterrein waren er twee spectaculaire demonstraties te zien, die verzorgd werden door ATEX Explosionsschutz. De eerste demonstratie was de verbranding van een stofwolk, waarbij een echte explosie te zien was. De tweede demonstratie was het HWIS heet water blussysteem, waarbij een grote stoomwolk vrijkwam door de hoge druk in het systeem. Beide demonstraties trokken veel bekijks.

 

Auteur: Esther Verheggen | Communications | +31 (0)40-2925000 | Publicatiedatum: 25-9-2009
Naar het nieuwsarchief
Verbranding stofwolk
Verbranding stofwolk