Succesvol Busworld Kortrijk 2009 voor VDL Bus & Coach

Busworld Kortrijk 2009 is voor VDL Bus & Coach bijzonder succesvol verlopen. Ondanks het economisch zwaar weer waarin de hele automotive sector nog steeds verkeert, was VDL Bus & Coach aangenaam verrast door de positieve terugkoppeling van klanten en potentiële klanten uit de hele wereld. Het was dan ook iedere dag ontzettend druk op de ruime en zeer sfeervolle stand. In totaal konden de bezoekers op de stand en op het buitenterrein 16 VDL Bus & Coach producten bekijken waaronder de nieuwe Citea CLE 137, de 3-asser met een lengte van 13,7 meter. Kroon op de beursdeelname was de toekenning van de Busworld Kortrijk Innovation Award.


Busworld Kortrijk Innovation Award
Voorafgaand aan de beurs vond de European Coach & Bus Week (ECW) plaats. Voor een breed scala aan innovaties op zowel tour als openbaar vervoer gebied werd aan VDL Bus & Coach de Busworld Kortrijk Innovation Award toegekend.
De deelnemende openbaarvervoerbus was de Citea CLF 120. De Jonckheere JSD 122 nam het touringcargedeelte voor zijn rekening. Beide bussen waren voorzien van allerlei extra’s op het gebied van audio/video, verlichting en veiligheid.
De Citea werd geprezen om het luchtgordijn boven de in- en uitstapdeuren. Dit gordijn zorgt ervoor dat de temperatuur in de bus constant blijft.
Innovatief bij de Jonckheere was met name het uitgebreide pakket aan veiligheidsitems met onder andere CCTV (systeem beeldopname) op 4 camera’s in combinatie met black box en fogmaker (automatisch brandblussysteem) bij de motor en de voorverwarmer. Het ventilatiesysteem in het passagierscompartiment wordt afgesloten in geval van rook om rookverspreiding tegen te gaan. Er zijn rooksensoren geplaatst in de kofferruimte, het motorcompartiment, bij de voorverwarmer en bij de luchtaanzuiging van de airco met visueel en auditief signaal op het dashboard. Als de fogmaker of de sensoren geactiveerd worden, wordt het elektriciteitscircuit afgesloten nadat de deuren zijn geopend. 

Auteur: Esther Verheggen | Communications | +31 (0)40-2925000 | Publicatiedatum: 16-11-2009
Naar het nieuwsarchief
Citea CLE 137
Citea CLE 137