VDL Bus & Coach wint Nederlandse Taxi Innovatie Prijs 2009

VDL Bus & Coach heeft op vrijdag 27 november de prestigieuze Taxi Innovatie Prijs 2009 gewonnen. Deze prijs werd tijdens de vakbeurs Taxi Expo 2009, die op vrijdag 27 en zaterdag 28 november 2009 in het Nederlandse Houten plaatsvond, uitgereikt. VDL Bus & Coach behoorde met de EasyF!X tot één van de drie genomineerden en werd met dit nieuwe product de uiteindelijke winnaar. Tijdens de Taxi Expo werd de EasyF!X officieel door VDL Bus & Coach geïntroduceerd.


EasyF!X
EasyF!X is een uniek, multifunctioneel systeem voor het optimaal inrichten van taxi/rolstoelbussen. Deze revolutionaire innovatie combineert zowel de rolstoelverankering als de driepuntsgordel voor de passagier in een comfortabel meubel. Het EasyF!X meubel is gemonteerd in een rail in de zijwand en daardoor verschuifbaar over de gehele laadlengte van het voertuig. Omdat de rolstoelverankering in het meubel is geïntegreerd, wordt het EasyF!X systeem geleverd in combinatie met een vloer zonder rails of verankeringssystemen. Voor de vervoerder betekent dit een optimaal ruimtelijk gebruik zowel in de lengte als in de breedte van het voertuig. Daarnaast biedt dit enorm veel mogelijkheden voor een flexibele vervoersplanning aangezien de bus snel en makkelijk aan te passen is aan de gewenste configuratie.

Taxi Innovatie Prijs
Ieder jaar beoordeelt een deskundige vakjury de inzendingen van toeleverancier(s) en/of ondernemer(s) in de Nederlandse taxibedrijfstak. Met de Taxi Innovatie Prijs vestigt men extra aandacht op het belang van innovatie en kwaliteit in het kleinschalig personenvervoer. Dit jaar ontving de deskundige vakjury maar liefst 18 inzendingen, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Winnaar
De deskundige vakjury heeft de EasyF!X van VDL Bus & Coach als winnaar van de Taxi Innovatie Prijs 2009 uitgeroepen. Dit mede dankzij het innovatieve karakter van de geïntegreerde rolstoelverankering en driepuntsgordel in het meubel in combinatie met een vlakke vloer zonder rails of verankeringssystemen. Ook werd onder andere het flexibele ruimtegebruik dankzij de wegklapbare en verschuifbare meubels genoemd als essentieel voordeel van het EasyF!X systeem. Volgens de jury behoort EasyF!X tot het vervoer van de toekomst.

Auteur: Esther Verheggen | Communications | +31 (0)40-2925000 | Publicatiedatum: 8-12-2009
Naar het nieuwsarchief
EasyF!X
EasyF!X