Minister-president Mark Rutte geeft startsein voor de productie van de MINI Countryman

Vandaag heeft minister-president Mark Rutte bij VDL Nedcar te Born officieel het startsein gegeven voor de productie van de MINI Countryman. Dit is inmiddels het derde MINI model dat in Limburg wordt geproduceerd in opdracht van BMW Group. De premier heeft samen met Dr. Andreas Wendt, Senior Vice President en Head of Plant Regensburg van BMW Group, Willem van der Leegte, president-directeur VDL Groep, en Joost Govaarts, directeur VDL Nedcar, de eerste MINI Countryman gesigneerd ten overstaan van de medewerkers van de eindassemblage. Net zoals de MINI Cabrio is ook de MINI Countryman een model dat exclusief bij VDL Nedcar geproduceerd wordt.

Ter gelegenheid van de productiestart van de MINI Countryman ontving Wim van der Leegte, minister-president Mark Rutte bij autofabrikant VDL Nedcar. Voor de premier was dit een mooi moment om kennis te maken met het bedrijf. Hij werd rondgeleid door de fabriek en kreeg de mogelijkheid om met medewerkers te praten. Vervolgens was hij getuige van de eerste MINI Countryman die van de band rolde. Deze auto werd gesigneerd en zal vervolgens door alle medewerkers van de fabriek ondertekend worden. Daarna krijgt de auto een plekje in de ontvangstruimte van VDL Nedcar.

VDL Nedcar
VDL Nedcar te Born is een onafhankelijk autoproducent die in opdracht van derden auto’s produceert. Het is de enige grote autofabriek in Nederland. Momenteel werken er zo’n 4.000 medewerkers, ten opzichte van de 1.500 toen VDL Groep het bedrijf overnam eind 2012. De fabriek heeft een capaciteit voor de productie tot maximaal 200.000 auto’s per jaar, op basis van tweeploegendiensten. VDL Nedcar, met een bebouwde bedrijfsoppervlakte van ruim 330.000 m², maakt gebruik van een sterk geautomatiseerd productieproces (1.200 industriële robots). Sinds de start in 1967 zijn ruim 4,8 miljoen auto’s (DAF, Volvo, Smart, Mitsubishi, MINI) in Born geproduceerd. Momenteel worden er drie MINI modellen gebouwd. Naast de MINI 3-deurs zijn dit de MINI Cabrio en de MINI Countryman.

 
Van links naar rechts: Carel Bouckaert (technisch directeur VDL Nedcar), Jennifer van der Leegte (directeur VDL Groep), Jan Mooren (directeur VDL Groep), Willem van der Leegte (president-directeur VDL Groep), minister-president Mark Rutte, Andreas Wendt (Senior Vice President en Head of Plant Regensburg van BMW Group), Joost Govaarts (directeur VDL Nedcar), Wim van der Leegte (voormalig president-directeur VDL Groep) en Pieter van der Leegte (directeur VDL Groep) poseren bij de eerste MINI Countryman


Minister-president Mark Rutte in gesprek met medewerkers van VDL Nedcar 


Minister-president Mark Rutte schudt de hand met een van de medewerkers van VDL Nedcar

 

Auteur: Afdeling Communicatie | Communications | +31 (0)40-2925000 | Publicatiedatum: 2-11-2016
Naar het nieuwsarchief
Wim van der Leegte en minister-president Mark Rutte bij de MINI Countryman
Wim van der Leegte en minister-president Mark Rutte bij de MINI Countryman