Directiewijzigingen VDL Groep

VDL Groep gaat door met het versterken en verbreden van de directie. Nieuwe adjunct-directieleden treden vanaf maart 2017 toe tot het directieteam van het industriële familiebedrijf uit Eindhoven. Het gaat om de bedrijfsdirecteuren Jos Bax en Edwin Willems. Daarnaast krijgt adjunct-directielid Rémi Henkemans een nieuwe portefeuille in het directieteam. Zijn opvolger Henk Coppens treedt ook toe tot de adjunct-directie. Adjunct-directieleden fungeren bij VDL Groep als sparringpartners van bedrijfsdirecteuren en vertegenwoordigen de bedrijven in de directievergadering.

Met de nieuwe benoemingen gaat de adjunct-directie van VDL Groep bestaan uit tien personen. Dat zijn Rémi Henkemans, Henri Koolen, Simon Bambach, Bas van der Leegte, Jos van Meijl, Carel Bouckaert, Guustaaf Savenije, Jos Bax, Edwin Willems en Henk Coppens. Uitbreiding van de adjunct-directie is nodig om de groei van VDL Groep organisatorisch in goede banen te leiden. 

Rémi Henkemans
Rémi Henkemans (50) werkt ruim twintig jaar bij VDL Groep. Als directeur van VDL Bus & Coach in Valkenswaard is hij tien jaar lid van het directieteam. Rémi blijft adjunct-directeur en met zijn nieuwe takenpakket wordt hij sparringpartner van bedrijfsdirecteuren in de divisie Eindproducten. Daarnaast gaat hij diverse marketingactiviteiten van de bedrijvengroep ondersteunen.

Henk Coppens
Bij de divisie Bussen is Henk Coppens (57) de opvolger van Rémi Henkemans. Henk Coppens is sinds 2015 operationeel directeur bij VDL Bus & Coach. Door zijn benoeming treedt hij toe tot de adjunct-directie van VDL Groep.

Jos Bax
Jos Bax (56) is directeur van VD Leegte Metaal in Hapert, het eerste bedrijf van VDL Groep. Hier is hij bijna 34 jaar geleden begonnen. Jos Bax heeft alle stadia doorlopen bij VD Leegte Metaal: de productie, werkvoorbereiding, (hoofd)verkoop, adjunct-directeur en sinds 2006 is hij directeur. Als adjunct-directielid van VDL Groep gaat hij zijn huidige functie combineren met de supervisie over andere VDL-bedrijven.

Edwin Willems
Edwin Willems (47) is directeur van VDL Systems in Uden. Hij gaat zijn huidige functie combineren met zijn rol in het adjunct-directieteam en wordt supervisor over VDL-bedrijven. Edwin Willems is in 1999 begonnen als verkoopleider bij VDL Systems. Sinds 2007 is hij bij het Udense VDL-bedrijf directeur. 

                      
Rémi Henkemans  Henk Coppens          Jos Bax            Edwin Willems

Auteur: Afdeling Communicatie | Communications | +31 (0)40-2925000 | Publicatiedatum: 24-2-2017
Naar het nieuwsoverzicht
Hoofdkantoor VDL Groep
Hoofdkantoor VDL Groep