Directiewijzigingen VDL Groep

Industrieel familiebedrijf VDL Groep uit Eindhoven breidt de directie verder uit. Vanaf 1 januari 2017 treden drie directeuren toe tot de adjunct-directie van de bedrijvengroep. Dat zijn Carel Bouckaert, Jos van Meijl en Guustaaf Savenije. Adjunct-directieleden fungeren als sparringpartners van bedrijfsdirecteuren en vertegenwoordigen de bedrijven in de directievergadering.

Carel Bouckaert
Carel Bouckaert (58) is de opvolger van Joost Govaarts als algemeen directeur van VDL Nedcar. Hij werkt sinds 1984 bij VDL Nedcar en is begonnen als leerling in de pershal. Vervolgens heeft hij diverse functies bekleed bij NedCar waaronder rayonleider, hoofd productie, unit manager lakstraat en montage. Sinds 2013 is Carel Bouckaert technisch directeur bij VDL Nedcar.

Jos van Meijl
De 56-jarige Jos van Meijl is 33 jaar werkzaam bij VDL Groep. Hij is in 1983 begonnen als werkvoorbereider bij VDL VDS Technische Industrie. Daarna is hij bij dit bedrijf  achtereenvolgens productieplanner, assistent-bedrijfsleider en inkoper geweest. Sinds 1999 is Jos van Meijl directeur van VDL VDS. Vanaf 2009 combineert hij die functie met het directeurschap van VDL Gereedschapmakerij. Als adjunct-directeur krijgt Jos van Meijl de supervisie over een aantal VDL-bedrijven.

Guustaaf Savenije
Guustaaf Savenije (59), algemeen directeur bij VDL ETG, werkt sinds september 2013 bij VDL Groep. Hij is begonnen als technisch directeur bij VDL ETG. Sinds mei combineert hij die functie met het algemeen directeurschap. Guustaaf Savenije, eerder werkzaam bij Philips en ASML, krijgt de supervisie over de acht VDL ETG-bedrijven.

Adjunct-directieteam
De adjunct-directie van VDL Groep zal gaan bestaan uit zeven personen: Simon Bambach, Rémi Henkemans, Henri Koolen, Bas van der Leegte, Carel Bouckaert, Jos van Meijl en Guustaaf Savenije.