MINI ReBorn onthuld

Op donderdag 24 oktober is de Classic Mini onthuld die volledig gerestaureerd is door vijf medewerkers van VDL Nedcar. Gedurende de afgelopen zes maanden hebben zij een exemplaar uit 1959 opgeknapt en teruggebracht in de oude originele staat.

De Classic Mini werd tussen 1959 en 1966 geassembleerd door Molenaars’ Automobiel Fabriek in Amersfoort. In deze periode zijn 4.000 exemplaren gebouwd. Na een flinke zoektocht is een exemplaar van deze eerste lichting Mini’s gevonden door BMW Group Nederland. De huidige eigenaar René de Vries had eind jaren tachtig deze Mini gekocht en op stal gezet.

Op 7 mei jl. zijn de vijf met zorg geselecteerde medewerkers van VDL Nedcar begonnen aan de demontage en het vinden van de zeldzame onderdelen van de Classic Mini (Austin 7). De carrosseriedelen zijn hersteld en sommige delen zijn zelfs met de hand nagemaakt wanneer deze niet meer te herstellen waren. Op de afdeling Pre Delivery Inspection (PDI) hebben alle restauratiewerkzaamheden plaatsgevonden, waar ook de Mini ReBorn werd onthuld.

 

Zie hier de uitzending van Hart van Nederland over het project MINI ReBorn.

 

Auteur: Afdeling Communicatie | Communications | +31 (0)40-2925000 | Publicatiedatum: 25-10-2013
Naar het nieuwsarchief
MINI ReBorn project
MINI ReBorn project